Η συνταγή για τον παραδοσιακό μπακαλιάρο με σκορδαλιά που τρώμε την 25η Μαρτίου.
Παραδοσιακός μπακαλιάρος με σκορδαλιά
Εκτυπώστε τη συνταγήΥΛΙΚΑ
10 έως 12 κομμάτια ξαλμυρισμένου μπακαλιάρου βάρους περίπου 800 γρ. Για το κουρκούτι και το τηγάνισμα: 125 γρ. αλεύρι 100 γρ. κορν φλάουρ 1 κουτάκι μπύρα 330ml αλάτι, πιπέρι αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα Για τη σκορδαλιά: 500 γρ. ψωμί μουσκεμένο σε νερό και στραγγισμένο 5 σκελίδες σκόρδο μέτριου μεγέθους 250 ml ελαιόλαδο 2-3 κουτ. σούπας ξίδι αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τον μπακαλιάρο:
Σε πλατύ τηγάνι βάζουμε αρκετό λάδι, τουλάχιστον δύο δάχτυλα.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε την μπύρα και ανακατεύουμε με σύρμα.
Το αποτέλεσμα που θα πάρουμε θα πρέπει να είναι ένας ρευστός χυλός.
Βάζουμε τον χυλό στο ψυγείο για μία ώρα περίπου. Αλευρώνουμε τον μπακαλιάρο και τον βουτάμε στον χυλό.
Στη συνέχεια τον ρίχνουμε με προσοχή στο καυτό λάδι.
Τα κομμάτια του μπακαλιάρου πρέπει να έχουν απόσταση μεταξύ τους στο τηγάνι.
Μόλις ο μπακαλιάρος ροδίσει από κάτω, τον γυρίζουμε.
Όταν ροδίσει και η άλλη πλευρά το αποσύρουμε από το τηγάνι και τον τοποθετούμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί.
Για τη σκορδαλιά:
Χτυπάμε τα σκόρδα στο γουδί με λίγο αλάτι μέχρι να λιώσουν.
Τα βάζουμε στο multi μαζί με το ξύδι, και το ψωμί και χτυπάμε.
Προσθέτουμε το λάδι, σιγά σιγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε αλάτι και δοκιμάζουμε μέχρι η σκορδαλιά να αποκτήσει τη σύσταση που μας ικανοποιεί.
Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας εδώ