Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Μία συνταγή με παραδοσιακό λουκάνικο Μυκόνου του γνωστού σεφ Γιάννη Γαβαλά
½ κιλό φασόλια μαυρομάτικα Βράζουμε τα φασόλια για 10 λεπτά, χύνουμε το πρώτο νερό, προσθέτουμε πάλι νερό και συνεχίζουμε να βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά. Πηγή: www.lifo.grΜαυρομάτικα φασόλια και λουκάνικο Μυκόνου με την τηγάνιση
Εκτυπώστε τη συνταγή ΥΛΙΚΑ
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
3 κ.σ. ξίδι από κρασί
2 λουκάνικα
1 κ.σ. αλεύρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Ψωμί χωριάτικο
Αλάτι, πιπέριΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει, προσθέτουμε το λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε ελαφρά.
Ρίχνουμε το αλεύρι και σβήνουμε με το ξίδι.
Προσθέτουμε την τηγάνιση στην κατσαρόλα με τα φασόλια και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με χωριάτικο ψωμί φρυγανισμένο.
Περισσότερες νόστιμες συνταγές, βρείτε εδώ.