“Φιλί Μεταλαβιά”, το νέο βιβλίο της Βούλας Ν. Βερώνη

by Mykonos Locals

Σε αυτό το βιβλίο – μωσαϊκό, αποτελούμενο από ψηφίδες του παρελθόντος και του παρόντος, η Βούλα Ν. Βερώνη, μας μεταφέρει στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα στη Μύκονο, τη γενέτειρά της και στη γειτονική Νάξο.

Μας ταξιδεύει μέσα από εναλλαγές έμμετρου λόγου και σύντομων περιγραφικών διηγημάτων, με αναφορές στην ομορφιά και την απλότητα της ζωής στο νησί, στα ήθη, στα έθιμα, στην τοπική διάλεκτο (ντοπιολαλιά) και στην αναπολούμενη αγνή καθημερινότητα του χθες, μέσα από Μνήμες παιδικές, μα ανεξίτηλες.

Παράλληλα, αποτυπώνει τις σκέψεις της και τους προβληματισμούς της, όσον αφορά το κατά καιρούς δυσχερές παρόν μας και τις ανθρώπινες σχέσεις, υπό το διαυγές και κρυστάλλινο πρίσμα της δύναμης της Αγάπης.

Βούλα Ν. Βερώνη
Η Βούλα Ν. Βερώνη γεννήθηκε στον Πειραιά και κατάγεται απ΄ την Μύκονο, όπου και μεγάλωσε. Έχει τρία παιδιά, τρεις γιους. Εργάζεται ως καθηγήτρια της Αγγλικής γλώσσας και είναι μέλος του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Γυναικών Μυκόνου.

 Η γραφή και το σχέδιο – από τις πλέον αγαπημένες ενασχολήσεις της – σε συνάρτηση με την αγάπη της για τον Κυκλαδίτικο χώρο, την Γλώσσα, την Λαογραφία και την Παράδοση, συνετέλεσαν στην έκδοση του πρώτου της βιβλίου «Μνήμη Ασμυριγλένια κι Αντάρα του Τσικνιά» (2020).

Σημ. Τα σκίτσα που κοσμούν τα βιβλία της είναι της ιδίας, καθώς αφορούν σε εικόνες – εναύσματα που έχουν άμεση συναισθηματική και νοηματική σχέση με τα γραφόμενά της.

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε στον σύνδεσμο

Εκδόσεις Τάλως Φ.

Δείτε περισσότερα βιβλία εδώ

Άρθρα στην ίδια κατηγορία