1 μόστρα παξιμάδι Μυκόνου* Παίρνουμε μια μόστρα παξιμάδι και τη βρέχουμε ελάχιστα. *Πρόκειται για την παραδοσιακή εκδοχή κατανάλωσης της κοπανιστής στη Μύκονο. Η μόστρα, στη μυκονιάτικη διάλεκτο, είναι η ψημένη υποδιαίρεση του αρτοσκευάσματος από το οποίο γίνονται τα παξιμάδια.Μόστρα παξιμάδι με κοπανιστή Μυκόνου
Εκτυπώστε τη συνταγή ΥΛΙΚΑ
40 γρ. κοπανιστή Μυκόνου
1 ντομάτα ώριμη
ελαιόλαδο
ρίγανηΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλώνουμε στη μια επιφάνεια την κοπανιστή και από πάνω προσθέτουμε μια ωραία, κόκκινη και ζουμερή ντομάτα κομμένη σε μικρά ή μεγάλα κομμάτια.
Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και κουκκίζουμε προαιρετικά με λίγη ξερή ρίγανη.
Είναι ένας εξαιρετικός μεζές για να συνοδέψει ένα ποτηράκι ούζο.
Περισσότερες νόστιμες συνταγές, βρείτε εδώ.