1 μόστρα παξιμάδι Μυκόνου* 40 γρ. κοπανιστή Μυκόνου 1 ντομάτα ώριμη ελαιόλαδο ρίγανη Παίρνουμε μια μόστρα παξιμάδι και τη βρέχουμε ελάχιστα. Απλώνουμε στη μια επιφάνεια την κοπανιστή και από πάνω προσθέτουμε μια ωραία, κόκκινη και ζουμερή ντομάτα κομμένη σε μικρά ή μεγάλα κομμάτια. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και κουκκίζουμε προαιρετικά με λίγη ξερή ρίγανη. Είναι ένας εξαιρετικός μεζές για να συνοδέψει ένα ποτηράκι ούζο. *Πρόκειται για την παραδοσιακή εκδοχή κατανάλωσης της κοπανιστής στη Μύκονο. Η μόστρα, στη μυκονιάτικη διάλεκτο, είναι η ψημένη υποδιαίρεση του αρτοσκευάσματος από το οποίο γίνονται τα παξιμάδια.Μόστρα παξιμάδι με κοπανιστή Μυκόνου
Εκτυπώστε τη συνταγή ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Περισσότερες νόστιμες συνταγές, βρείτε εδώ.