Ένας ωραίος και φυσικός τρόπος για το παραδοσιακό βάψιμο των πασχαλινών αυγών, με υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας!
Αυγά με κόκκινο λάχανο (γαλάζιο χρώμα )
– 10 – 15 αυγά
– 1 κόκκινο λάχανο, κομμένο σε κάθετες φέτες
– 3 κ.σ. ξύδι
– Νερό
Παίρνουμε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα βάζουμε μέσα το λάχανο, το ξύδι και από πάνω τα αυγά, ρίχνουμε νερό μέχρι να τα καλύψει, τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά και μόλις βράσουν αφαιρούμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε μέσα στο νερό για 3-4 ώρες.
Αυγά με παντζάρι (κόκκινο χρώμα)
– 10 – 15 αυγά
– 6 παντζάρια, κομμένα σε χοντρά κομμάτια
– 3 κ.σ. ξύδι
– Νερό
Παίρνουμε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα, βάζουμε μέσα τα παντζάρια, το ξύδι και από πάνω τα αυγά, ρίχνουμε νερό μέχρι να τα καλύψει και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Μόλις βράσουν αφαιρούμε από τη φωτιά και τα αφήνομε μέσα στο νερό για 3-4 ώρες.
Αυγά με κουρκουμά (κίτρινο χρώμα )
– 6 αυγά
– 2 κ.σ. ξύδι
– 4 κ.σ. κουρκουμά
– 500 ml νερό
Παίρνουμε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα, αδειάζουμε μέσα το νερό, ρίχνουμε τον κουρκουμά, το ξύδι και προσθέτουμε και τα αυγά. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά και μόλις βράσουν αφαιρούμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε μέσα στο νερό για 3-4 ώρες.
Αυγά με κόκκινα κρεμμύδια (χρώμα κόκκινου κρεμμυδιού)
– 15 αυγά
– 6-7 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες, μαζί με τη φλούδα
– 100 ml ξύδι
– Νερό
Παίρνουμε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα, βάζουμε μέσα τα κρεμμύδια, το ξύδι και από πάνω τα αυγά και ρίχνουμε νερό μέχρι να τα καλύψει. Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 35-40 λεπτά και μόλις βράσουν αφαιρούμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε μέσα στο νερό για 3-4 ώρες.
Πηγή https://www.giorgostsoulis.com