Ο Άκης Πετρετζίκης προτείνει μία συνταγή για αυγά με λουκάνικό Μυκόνου
Καγιανάς με λουκάνικο Μυκόνου
Εκτυπώστε τη συνταγήΥΛΙΚΑ
200 γρ. λουκάνικα Μυκόνου, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 2 ντομάτες ώριμες, 1 πρέζα αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι, 5 κλ. θυμάρι (μόνο τα φύλλα του), 1/2 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική, 2 αβγά, 50 γρ. γραβιέρα τριμμένη.
Για το σερβίρισμα ρίγανη φρέσκια, ψωμί, φρυγανισμένο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα λουκάνικα σε φέτες. Σε ένα τηγάνι διαμέτρου 20 εκ. σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα λουκάνικα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε τα λουκάνικα για 4-5 λεπτά ανακατεύοντάς τα αρκετές φορές με μια ξύλινη κουτάλα ώστε να χρυσίσουν. Τρίβουμε τις ντομάτες και σβήνουμε τα λουκάνικα. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι και τη ζάχαρη. Σπάμε τα αβγά σε ένα πιάτο και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι μέχρι να διαλυθούν. Ρίχνουμε τα αβγά στο τηγάνι, κλείνουμε με το καπάκι, και ψήνουμε μέχρι να σφίξουν. Προσοχή! Δεν θέλουμε να σφίξει πολύ ο καγιανάς καθώς θα χάσει την υγρασία του. Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα. Σερβίρουμε με φύλλα ρίγανης και φρυγανισμένο ψωμί.