Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη για αλμυρά μπισκότα με κοπανιστή.
Αλμυρά μπισκότα με κοπανιστή Μυκόνου
Εκτυπώστε τη συνταγήΥΛΙΚΑ
-300 αλεύρι γ.ο.χ. -2 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ -2 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική -3/4 κ.γ. σόδα μαγειρική -1 κ.γ. αλάτι -90 γρ. βούτυρο, κρύο, ανάλατο, κομμένο σε μικρούς κύβους -170 γρ. κοπανιστή Μυκόνου -4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα + λίγα για το σερβίρισμα -240 γρ. ξινόγαλο -γιαούρτι στραγγιστό, για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220° C στον αέρα. -Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, τη σόδα και το αλάτι σε ένα μπολ, και στη συνέχεια, βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με τα δάχτυλά μας μέχρι το μείγμα να μοιάζει σαν ψίχουλα. -Ρίχνουμε την κοπανιστή και τα κρεμμυδάκια. -Προσθέτουμε τέλος το ξινόγαλο και ανακατεύουμε ίσα ίσα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Η ζύμη είναι αρκετά υγρή και μην περιμένετε να πλάθεται με τα χέρια. -Με τη βοήθεια ενός μεγάλου κουταλιού αφήνουμε να πέσουν 12 μεγάλες κουταλιές σε ταψί που το έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και σε απόσταση μεταξύ τους 5 εκ. -Βάζουμε το ταψί στη μέση του φούρνου και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν για 16 έως 20 λεπτά. -Μπορείτε να ετοιμάσετε τη ζύμη να βάλετε τα μπισκότα σας στο ταψί και να τα καταψύξετε. Αφαιρείτε από το ταψί όταν παγώσουν και μπορείτε να τα βάλετε στην κατάψυξη σε μια σακούλα. Διατηρούνται για 1 μήνα έτσι και τα ψήνετε απευθείας από την κατάψυξη, απλά προσθέτετε 2-3 λεπτά παραπάνω στο χρόνο ψησίματος.
Περισσότερες συνταγές παραδοσιακές και σύγχρονες με υλικά από την Μύκονο, μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ