
Παραδοσιακή κρεμμυδόπιτα σε πουγκί
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Ο chef και ιδιοκτήτης του εστιατορίου M-eating Παναγιώτης Μενάρδος, μας προτείνει την εκδοχή την παραδοσιακής κρεμμυδόπιτας σε πουγκί.
4 χωριάτικα φύλλα (μικρά)
150 γρ. τυροβολιά
30 γρ. κρεμμύδι ξερό
1 αβγό
Άνιθος
1 πρέζα αλάτι, πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο
1 φύλλο πράσινου κρεμμυδιού (για το δέσιμο)
Λαδώνουμε με ελαιόλαδο τα φύλλα μας (20cm x 20 cm) και τα τοποθετούμε σταυρωτά.
Έπειτα ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Τοποθετούμε μέσα σε μια λεκάνη το τυρί, το κρεμμύδι, τον άνιθο, το αβγό, το αλάτι, το πιπέρι και ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε καλά ώστε τα υλικά να μοιραστούν ομοιόμορφα στο μίγμα.
Στη συνέχεια βάζουμε δύο μεγαλές κουταλιές από τη γέμιση στο κέντρο των φύλλων.
Κλείνουμε τα φύλλα σαν πουγκί και τα δένουμε με το φύλλο του φρέσκου κρεμμυδιού.
Περιχύνουμε ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
Περισσότερες συνταγές από τη Μύκονο, μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ