2 μελιτζάνες φλάσκες 1 κρεμμύδι ξερό 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 2-3 κλωνάρια μαϊντανό 500 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια ή φρέσκες ντομάτες 1 ποτήρι ρύζι μακρύκοκο 2 ½ ποτήρια νερό Aλάτι, πιπέρι Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κύβους. Τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό για περίπου 10 λεπτά. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο για να ροδίσει. Στύβουμε τις μελιτζάνες να βγάλουν τα υγρά τους και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι να μαραθούν Αμέσως μετά, προσθέτουμε το μαϊντανό, τα ντοματάκια και το νερό Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να πιει τα υγρά του για περίπου 10 λεπτά ακόμα. *Η συνταγή είναι από το βιβλίο « Μύκονος, Γεύσεις και Παράδοση » της Όλγας Μάρκαρη που κυκλοφόρησε το 2005 από τις εκδόσεις ΕικώνΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Περισσότερες νόστιμες συνταγές, βρείτε εδώ.