Από το γνωστό για την υπέροχη κουζίνα του εστιατόριο Appaloosa στη Χώρα της Μυκόνου, μία συνταγή εύκολη και νόστιμη για ζυμαρικά με ξινότυρο Μυκόνου!
- 1 πακέτο ταλιατέλες (ή λιγκουίνι ή πένες ή χοντρές χυλοπίτες)
κρεμμυδάκι φρέσκο
- 4 – 6 ντοματίνiα
- 3 λιαστές ντομάτες
- 2 πιπεριές σχάρας (το καλοκαίρι ειδικά μπορούμε να προσθέσουμε φετούλες κολοκύθι και μελιτζάνα στη σχάρα)
- 2 - 3 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
- λίγη κάπαρη
- ελιές
- βασιλικό, δυόσμο ή λίγη φρέσκια (ή ξερή) ρίγανη
- μερικές κουταλιές σάλτσα ωμής τομάτας
- αλάτι, λίγο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- φύλλα βασιλικού
- ξινότυρο Μυκόνου
Βράζουμε τα μακαρόνια και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε με ελαιόλαδο όλα τα υλικά εκτός από το ξινότυρο και τα φύλλα βασιλικού.
Προσθέτουμε μερικές κουταλιές σάλτσα ωμής τομάτας (οποιος θέλει πιο πικάντικη γεύση, μπορεί να προσθέσει καυτερή πιπερίτσα ή μπούκοβο).
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατέυουμε για 2-3 λεπτά.
Σερβίρουμε και από πάνω τρίβουμε ή κόβουμε σε μικρά κομμάτια το ξινότυρο και προσθέτουμε λίγα φρέσκα φύλλα βασιλικού
Βρείτε και άλλες συνταγές από τη Μύκονο παραδοσιακές και σύγχρονες πατώντας εδώ