2,5K Τα παραδοσιακά λαζαράκια της Μυκόνου, που γίνονται το Σάββατο του Λαζάρου, μία συνταγή της Ειρήνης Ζουγανέλη. Περισσότερες συνταγές μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ

Συνταγή για λαζαράκια Μυκόνου
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
(για 15 – 20 τμχ.)
1 κουτάκι υγρή σόδα 330ml
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1/2 κούπα καλαμποκέλαιο
1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό βρασμένο με 1 1/2 κουταλιά γλυκάνισο & 1 ξύλο κανέλας
Ξύσμα 1 πορτοκαλιού
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη μαζί με 1 κουταλάκι ζάχαρη ή αλεύρι
Αλεύρι 1 κιλό (και κάτι)
Γαρύφαλλα για τα μάτια
Αναμιγνύουμε όλα τα υγρά υλικά μαζί, διαλύουμε τη μαγιά, προσθέτουμε τα μυρωδικά και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά-σιγά όσο αλεύρι πάρει.
Αφήνουμε την ζύμη μας να φουσκώσει.
Πλάθουμε τα Λαζαράκια σαν ανθρωπάκια, βάζουμε γαρύφαλλα για ματάκια και τα ξαναφήνουμε λίγο να φουσκώσουν.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.