Κυκλάδες: Γαστρονομικό οχυρό

Κυκλάδες: Γαστρονομικό οχυρό

by Mykonos Locals

Στο τρίτο του βιβλίο, ο Δημήτρης Ρουσουνέλος καταπιάνεται με μια πρόσκληση πρόκληση. Ο τίτλος άλλωστε μιλά από μόνος του. «Κυκλάδες: γαστρονομικό οχυρό», λοιπόν, και ιδού το μήνυμα.

Κανένα νησί δεν μπορεί από μόνο του να γίνει αυτάρκης και σοβαρός γαστρονομικός προορισμός. Επομένως, στόχος του Μυκονιάτη Δημήτρη είναι η ενεργοποίηση όσων ενδιαφέρονται για τη διαμόρφωση του συνόλου των Κυκλάδων σε Γαστρονομικό Προορισμό.

Τα κυκλαδίτικα πιάτα, σύγχρονα και παραδοσιακά, πρέπει να αναδεικνύουν τις γεύσεις και να σηματοδοτούν με τον τρόπο τους τα νησιά σαν εκείνους τους προορισμούς που είναι δεμένοι με ένα κοινό γευστικό παρανομαστή

Στις σελίδες του βιβλίου θα ανακαλύψετε την επιχειρηματολογία ενός λάτρη της κυκλαδικής γεύσης, ενός καλού χειριστή της γλώσσας, ενός ευπατρίδη της ελληνικής γαστρονομίας. Ενός ενήλικου που έχει υπάρξει καλομαθημένο στα νόστιμα φιλέματα παιδί και κρατάει ζωντανή τη γεύση τους στην καθ’ ημέρα ζωή του.
Ενας ρομαντικός της κουζίνας που παίζει πότε με τη γραφίδα και πότε με τα κουζινομάχαιρα με στόχο την τέρψη και τη χόρταση άλλοτε της γούλας – της δικής του και των οικείων – και άλλοτε του πνεύματος, μοιράζεται μαζί μας τις σκέψεις και τους στόχους του.

Το πάθος του για την κουζίνα της Μυκόνου και των Κυκλάδων συνολικά ξεχειλίζει σε κάθε λέξη του και η ορμητικότητά του προκαλεί σε εξέγερση δημιουργική και ενωτική. Κάτι σαν εκείνο το«όλοι για έναν και ένας για όλους» των σωματοφυλάκων ξυπνάει μέσα μου καθώς τον διαβάζω και νιώθω έτοιμη να σηκώσω την παντιέρα της Κυκλαδικής Λέσχης Γαστρονομίας.

Κείμενο: Νανά Δαρειώτη

 

Συγγραφέας: Ρουσουνέλος Δημήτρης
Κατηγορία: Δοκίμιο
Διάσταση: 21×13 cm
Σελίδες: 64
Έτος πρώτης έκδοσης: 2011, 1η ανατύπωση 2014, 2η ανατύπωση 2018
ISBN: 9789609842914
Γλώσσα: Eλληνικά
Εκδότης: Scala Gallery

Περισσότερα βιβλία στην ίδια κατηγορία μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ

Άρθρα στην ίδια κατηγορία