Η κληρονομιά μας βάφεται στο χρώμα του ευρώ

by Mykonos Locals

Γράφει ο Μηνάς Λυριστής*

Η περίπτωση της παραλίας στο Καλό Λιβάδι είναι ακόμη μια παραδοχή ότι πλέον το κράτος αποφασίζει για εμάς, χωρίς εμάς.

Επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο Καλό Λιβάδι, αδειοδοτήθηκε από την Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), να χρησιμοποιήσει χώρο στην περιοχή (στο δυτικό άκρο της παραλίας) με σκοπό την εμπορική του αξιοποίηση.

Ο χώρος αυτός, ήδη οριοθετήθηκε από την εταιρία με αμφιβόλου αισθητικής κώνους, ενώ όπως φαίνεται από τις νεότερες φωτογραφίες, πρόκειται να προβεί σε χωματουργικές εργασίες, στα μέσα του καλοκαιριού!

Το ακόμη πιο εξωφρενικό, είναι πως ο χώρος αυτός, αποτελεί χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων τουλάχιστον τα τελευταία 40 χρόνια!

Απ’ ότι μαθαίνω δε, η παρακείμενη επιχείρηση που ενοικίασε το χώρο, είναι ακόμη μια που ενδιαφέρεται για τον τόπο (με αγάπη και στοργή), και ενημερώνει ανεπίσημα πως θα αναπλάσει τον χώρο για “καλλίτερο αισθητικό αποτέλεσμα” (!).

Η ΕΤΑΔ αποφάσισε και ενοικίασε τον δημόσιο χώρο αυτό, δίχως τη γνώμη των κατοίκων (οι οποίοι εκπροσωπούνται από το Δημοτικό Συμβούλιο). Το γεγονός αυτό καταδεικνύει για ακόμη μία φορά την λανθασμένη τροπή που έχει λάβει η θεώρηση της “Αποκέντρωσης”.

Αντί οι Υπηρεσίες να είναι αποκεντρωμένες και να έχουν περισσότερη ισχύ οι Δήμοι και οι Περιφέρειες, παρατηρούμε -συχνότατα πλέον- να λαμβάνονται αποφάσεις σε κλειστά γραφεία, χωρίς καν να ερωτώνται οι πολίτες που επηρεάζονται άμεσα!

Η ντροπή που υφίσταται η παραλία στο Καλό Λιβάδι, όπου εκδιώκονται οι μόνιμοι κάτοικοι από το δικαίωμα τους να σταθμεύουν στο σημείο που το έπρατταν επί δεκαετίες, είναι αδιανόητη.

Πόσα ακόμη θα αντέξουμε;

Πρώτα “μπόλιασαν” την χρυσή και ψιλή άμμο με παχύτερη “για να μην ενοχλεί τους τουρίστες”.

Μετά μετατόπισαν τον δρόμο όπισθεν καταστήματος, “για να μην ενοχλεί τους τουρίστες”.

Τώρα “καλλωπίζουν” μέρος της παραλίας “για να μην ενοχλούνται οι τουρίστες”

Εμείς οι μόνιμοι κάτοικοι όμως, πότε θα σταματήσουμε να ενοχλούμαστε;

*Ο Μηνάς Λυριστής είναι Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου

Τα ενυπόγραφα κείμενα, άρθρα, δελτία Τύπου, ανακοινώσεις ή επιστολές τρίτων εκφράζουν τον συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ’ ανάγκην με την άποψη του mykonoslocals.gr  Ανυπόγραφα κείμενα, καθώς και κείμενα των οποίων δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί η προέλευση και ο συντάκτης τους δεν δημοσιεύονται.

Περισσότερα στην ίδια κατηγορία μπορείτε να δείτε εδώ

Πηγή : https://www.lyristisminas.net

Άρθρα στην ίδια κατηγορία