Φαίη Χατζή

Φαίη Χατζή, η τέχνη του αργαλειού σήμερα

by Mykonos Locals

Με έδρα τη Μύκονο η Φαίη Χατζή ξεκίνησε την επαγγελματική πορεία της ως γραφίστρια, αλλά γρήγορα ο εσωτερικός αντικομφορμισµός της και η ανάγκη της να εκφραστεί ελεύθερα µέσω της παράδοσης την έφεραν στην αφετηρία ενός μοναδικού ταξιδιού. Η επαφή της με μια χειροποίητη εσάρπα στάθηκε η αφορμή για να δημιουργήσει, το 2016, το ομώνυμο brand της, Faye Chatzi, αφιερωμένο στην αρχέγονη τέχνη του αργαλειού.

Η ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑ
Βαθιά διαλογιστική διαδικασία. Έτσι περιγράφει τη σχεδιαστική εμπειρία η Φαίη Χατζή η οποία, εκτός από ρίζες στο ελληνικό πολιτισμικό παρελθόν, διαθέτει και απόλυτα οικολογικό χαρακτήρα. Τα υφαντά δημιουργούνται είτε εξ’ολοκλήρου στο χέρι από την πρώτη ύλη μέχρι την ύφανση τους στον αργαλειό είτε προστίθενται πάνω σε μεταξωτά, βαμβακερά, βισκόζ και λινά υφάσματα.

Οι συλλογές της «αγγίζουν» όσους αναζητούν κάτι κλασικό και ταυτόχρονα μοναδικό, αναβιώνοντας την υφαντική τέχνη και παντρεύοντας έντεχνα τις δωρικές αναφορές µε το σύγχρονο στυλ

Η πρώτη της συλλογή µε το όνοµα «Αγνύθες» (τα βάρη που τέντωναν τα στημόνια), αποτελεί μια διαχρονική σειρά, η οποία εµπλουτίζεται κάθε χρόνο και είναι εξ´ολοκλήρου χειροποίητη, ξεκινώντας από τη συλλογή και το πλύσιμο του μαλλιού των προβάτων μέχρι το γνέσιμο και την ύφανση της κλωστής.

Η ΕΜΠΝΕΥΣΗ
Μια ξεχωριστή σύμπραξη της φύσης και του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού αποτυπώνεται στις συλλογές της, οι οποίες περιλαμβάνουν ενδύματα, beachwear, κοσμήματα και αξεσουάρ, αλλά και custom made νυφικά, αντανακλώντας έναν ρευστό συνδυασμό διαχρονικότητας και συναισθημάτων. Οι συλλογές της «αγγίζουν» όσους αναζητούν κάτι κλασικό και ταυτόχρονα μοναδικό, αναβιώνοντας την υφαντική τέχνη και παντρεύοντας έντεχνα τις δωρικές αναφορές µε το σύγχρονο στυλ.

Φόρεμα “Μινώταυρος” εξ ολοκλήρου υφασμένο σε παραδοσιακό αργαλειό με χρυσά και μαύρα νήματα για την πολιτιστική εκδήλωση “Σύγχρονοι Μινωίτες” όπου έλαβε μέρος στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Λονδίνου μια πρωτοβουλία του Branding Heritage την υποστήριξη της περιφέρειας Κρήτης και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας.

Faye Chatzi Contemporary Minoans VIDEO from Faye Chatzi on Vimeo.

Επικοινωνία
+30 6944699862
Showroom Δεσποτικά, Μύκονος
www.instagram.com/fayechatzi/
https://www.facebook.com/FayeChatzi/

Άρθρα από την ίδια κατηγορία μπορείτε να δείτε εδώ

Άρθρα στην ίδια κατηγορία