ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φρέσκα πορτοκάλια
Το χυμό από 1 λεμόνι
2 λίτρα νερό
1,8 κιλά ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλια και τα στίβουμε. Αδειάζουμε το χυμό σε μία κατσαρόλα.
Σε ένα μικρό τουλπάνι αδειάζουμε τον πολτό που έχει μείνει πάνω στον στύφτη και τον προσθέτουμε δεμένο στην κατσαρόλα με το χυμό.
Προσθέτουμε το νερό και ξεκινάμε να βράζουμε σε μέτρια φωτιά για μία ώρα.
Παράλληλα, τρίβουμε τη φλούδα από δύο πορτοκάλια και την προσθέτουμε στην κατσαρόλα, ενώ το μείγμα βράζει.
Αφού περάσει η μία ώρα, αφαιρούμε το πουγκί και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Δυναμώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να βράζουμε, ανακατεύοντας, για να πάει η ζάχαρη παντού.
Μετά από περίπου 20 λεπτά, όταν έχει μελώσει, απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, πρόσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε τη μαρμελάδα να έρθει κοντά στη θερμοκρασία δωματίου.
Τοποθετούμε τη μαρμελάδα σε μικρά γυάλινα βάζα, που κλείνουν αεροστεγώς, αφού τα έχουμε αποστείρωσει σε βραστό νερό.
Διατηρούμε τη μαρμελάδα σε δροσερό σημείο ή στο ψυγείο.