Αldebaran, αλλάζοντας τις καθημερινές μας συνήθειες

by Mykonos Locals

Η Σοφία Πλουμιστού μας εξηγεί με ποιο τρόπο η αλλαγή στις καθημερινές της συνήθειες, την οδήγησε στη δημιουργία του Αldebaran, ενός brand με κεριά, τσάντες και άλλα προιόντα που έχουν σαν φιλοσοφία τον σεβασμό στη φύση.

Το Αldebaran ξεκίνησε από την αλλαγή που θέλησε να κάνει στις προσωπικές καθημερινές της συνήθειες αναγνωρίζοντας τις ως ιερές και δημιουργώντας τελετουργίες που την βοήθησαν να συνδεθεί περισσότερο με τη φύση και τον τόπο από τον οποίο κατάγεται, ζει και εργάζεται, τη Μύκονο.

Η αλλαγή του νησιού τα τελευταία χρόνια δεν με άφησε ανεπηρέαστη ,το φυσικό κάλλος της Μυκόνου και τα έργα τέχνης της φύσης καταπατούνται συνεχώς και σε μεγάλο βαθμό από την ορμή της ανάγκη μας ,ως ανθρώπινο είδος, για επιβολή δύναμης χωρίς σεβασμό, χωρίς αγάπη, όλες αυτές οι πράξεις έχουν εδραιωθεί από τις καθημερινές μας επιλογές και αποφάσεις. Τέτοια δύναμη έχει η καθημερινότητα μας, χτίζει συνειδήσεις.

Αλλάζοντας τις συνήθειες της μοιραία άλλαξε και η στάση της για όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιεί και ακόμα περισσότερο για αυτά που δημιουργεί.

Ξεκίνησε πλέκοντας βαμβακερές τσάντες αντικαθιστώντας τις πλαστικές, συνέχισε στα προϊόντα προσώπου και σώματος και έφτασε στα κεριά όπου ήταν καθοριστικό σημείο στο να αποφασίσει ότι πλέον είχε έρθει η στιγμή οι γνώσεις που είχε αποκτήσει τόσα χρόνια να βρουν σημείο εφαρμογής.

Τα κεριά από μόνα τους έχουν εξαιρετικό δυναμικό, πόσο μάλλον όταν οι πρώτες ύλες τους είναι αγνές, φυτικές και βέβαια θεραπευτικές.

Φυτικά έλαια, κερί σόγιας και καθαρά αιθέρια έλαια είναι η βάση του κεριού που χαρίζει πολλές ώρες χαλάρωσης και ηρεμίας δημιουργώντας μία προσωπική Ιεροτελεστία.

Σημαντικό σημείο στη δημιουργία του κεριού είναι και οι περιέκτες που επιλέγει σε συνεργασία με άλλους Μυκονιάτες δημιουργούς.

Δοχεία που μετά τη καύση του κεριού με ένα απλό καθάρισμα με νερό χρησιμοποιούνται ως αεροστεγή βάζα αποθήκευσης έως και μικρά έργα τέχνης από Μυκονιάτες δημιουργούς που μετατρέπονται αυτομάτως σε κούπες του καφέ ακόμα και κασπώ

Το Aldebaran είναι ένα κομμάτι όλων μας, είναι ένα ταξίδι στις ρίζες μας, επιστροφή στην ομορφιά της απλότητας και της Γαίας.

Επισκεφθείτε το Aldebaran στο Instagram

Περισσότερα στην ίδια κατηγορία μπορείτε να δείτε εδώ.

X