170
Με μόλις τρία υλικά, φτιάξτε μία ωραία, νόστιμη και γρήγορη συνταγή, που κρύβει μεσα της το παραδοσιακό ξινότυρο της Μυκόνου!
Περισσότερες συνταγές από την Μύκονο, μπορείτε να βρείτε εδώ
Συνταγή: Ειρήνη Ζουγανέλη
Με μόλις τρία υλικά, φτιάξτε μία ωραία, νόστιμη και γρήγορη συνταγή, που κρύβει μεσα της το παραδοσιακό ξινότυρο της Μυκόνου!
1/2 πακέτο φύλλο κρούστας
300 γρ. ξινότυρο μυκόνου
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας πάνω σε ξύλινη επιφάνεια και με κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε λωρίδες περίπου 20x10 εκατοστά. Κόβουμε το ξινότυρο σε μπαστουνάκια.
Παίρνουμε ένα φύλλο και στη μέση του βάζουμε το ξινότυρο. Κλείνουμε τις άκρες του φύλλου δεξια και αριστερά και το διπώνουμε σε ρολό σαν φλογέρα.
Τηγανίζουμε τις φλογέρες σε μεγάλο τηγάνι με καυτό ελαιόλαδο, γυρίζοντας με τη λαβίδα μέχρι να πάρουν και από τις δύο πλευρές ένα χρυσοκίτρινο χρώμα.
Τις βάζουμε σε πιατέλα που πριν έχουμε απλώσει απορροφητικό χαρτί.
Τις σερβίρουμε σκέτες ή τις περιχύνουμε αν θέλουμε με θυμαρίσιο μέλι και μαύρο σουσάμι.
Περισσότερες συνταγές από την Μύκονο, μπορείτε να βρείτε εδώ
Συνταγή: Ειρήνη Ζουγανέλη