Ψωμί με χαρουπάλευρο, μέλι και ξηρούς καρπούς

by Mykonos Locals

Μία γλυκιά συνταγή του σεφ Θοδωρή Σταμούλη
Φωτογραφίες: Άκης Ορφανίδης

Το ψωμάκι αυτό μας δίνει αυτή την πολύ ελαφριά γλύκα που μας τονώνει και μας κάνει να νοιώθουμε ότι κάποιος μας αγαπάει.  Θυμίζει την αίσθηση που παίρναμε στον φούρνο τον παραδοσιακό όταν ήμασταν κι εμείς παιδιά και η μαμά ή η γιαγιά μας έπαιρνε ένα σταφιδόψωμο.  Θα μπορούσαμε λοιπόν αντί για ολόκληρο καρβέλι ή φρατζόλα να το κάναμε ατομικά ψωμάκια περίπου των 100 γραμμαρίων το καθένα ωμά. 
Το ζυμάρι, με χαρουπάλευρο και λίγο μέλι αντί για ζάχαρη, όταν το αφήνεις να φουσκώσει και μετά το ψήσεις, μοσχοβολάει το σπίτι!

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

X