Σεπτεμβριος, 2021

19ΣΕΠ19:00Τραγούδια για το Φάρο, μουσική παράσταση19:00 Φάρος Αρμενιστής

Πληροφορίες

Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από το ποίημα του Ζακ Πρεβέρ «Ο φαροφύλακας αγαπάει πολύ τα πουλιά», σε μετάφραση του Γιάννη Βαρβέρη. Ένας φάρος, όπου κι αν βρίσκεται, προϋποθέτει θάλασσα, άνεμο, κύματα και μια ανθρώπινη μοναξιά. Συλλογιζόμενοι όλα αυτά, οι ποιητές μέσα στα χρόνια έχουν γράψει ποιήματα και ιστορίες για τους ναυτικούς που λαμβάνουν σήματα, για τους φαροφύλακες που εργάζονται μόνοι τους σε άγονες γραμμές, αλλά και για την ποιητική εικόνα του φάρου που στέκει μόνος του άκαμπτος στα χρόνια, στους ανέμους και στα κύματα της θάλασσας που ορμάνε πάνω του με μανία.
Από τον Πάμπλο Νερούδα και τον Φερντάντο Πεσόα μέχρι τον Ζακ Πρεβέρ, τον Νίκο Καββαδία, τον Εγγονόπουλο και τόσους άλλους, τα αδέλφια Καλογεράκη εστίασαν την προσοχή τους σε ένα ποιητικό και γεμάτο ιστορία σημείο όπως οι φάροι.
Ο Μιχάλης Καλογεράκης μελοποίησε τα ποιήματα αυτά και μαζί με τον δίδυμο αδελφό του Παντελή δημιούργησαν μια παράσταση ειδικά σχεδιασμένη για να εξελίσσεται στο περιβάλλοντα χώρο ενός φάρου.

Δωρεάν λεωφορείο της Blue Line για την μετακίνηση των θεατών στην εκδήλωση στον Φάρο Αρμενιστή στις 6.15 από το Παλιό Λιμάνι (κοντά στον λιμενοβραχίονα που δένουν τα κότερα).

Είσοδος ελεύθερη μετά από προκράτηση θέσης στο τηλέφωνο 2289027190 (ΚΔΕΠΠΑΜ).

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας
της δημόσιας υγείας σύμφωνα
με τις κυβερνητικές οδηγίες και τον ΕΟΔΥ.

Δείτε περισσότερες προγραμματισμένες εκδηλώσεις εδώ

Ώρα

(Κυριακη) 19:00

Τοποθεσία

Φάρος Αρμενιστής

X