Αυγουστος, 2021

21ΑΥΓ(ΑΥΓ 21)00:0029(ΑΥΓ 29)00:00The Greek Soul, Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου00:00 - 00:00 (29) Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου

Πληροφορίες

Η Kourd Gallery παρουσιάζει την έκθεση με τον τίτλο “The Greek Soul” των καλλιτεχνών Βαγγέλη Κύρη & Ανατόλι Γεωργίεφ
στην Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου “Μαρία Ιγγλέση” από το Σάββατο 21 έως και την Κυριακή 29 Αυγούστου 2021

Η Ελένη Παπαϊωάννου σημειώνει σχετικά με την ενότητα των έργων του Βαγγέλη Κύρη & Ανατόλι Γεωργίεφ με τίτλο “a voyage within” τα οποία αποτελούν μέρος των έργων τους που εκτίθενται στην Μύκονο.

Υπάρχει ένα σημείο στο χάρτη του νου όπου η τέχνη είναι μία και οι διαφορετικές εκφράσεις της μπορούν, σε ιδανικές συνθήκες, να συνυπάρξουν, να αλληλοσυμπληρωθούν και να αναγνώσουν, στο τέλος, την πραγματικότητα μέσα από ένα εντελώς καινοτόμο πρίσμα. 

Τα εντυπωσιακά αυτά πορτρέτα φέρουν το απόσταγμα της εμπειρίας του φωτογράφου Βαγγέλη Κύρη στα νοερά, υποσυνείδητα και πραγματικά ταξίδια του ανά τον κόσμο, τα σύνορα του οποίου «έκλεισε» μέσα από τη ματιά του στο πλαίσιο ενός κάδρου, στο χάρτη ενός τοίχου. Ένα συνονθύλευμα εικόνων από όλη τη Γη, που ξεκινά από την Ασία και την Αφρική για να φτάσει στην Ελλάδα, όπου ο φωτογράφος εστιάζει σταθερά το βλέμμα του στις ρίζες της παράδοσης, σε μια ελεύθερη δημιουργική προσέγγιση μακριά από τη λαογραφική απεικόνιση.

Τυπωμένες σε καμβά, οι εικόνες του κληροδοτούν το βάθος και τη σύνθετη ανάγνωση ενός πίνακα ζωγραφικής. Ο φίλος και συνεργάτης του φωτογράφου τα τελευταία πέντε χρόνια, ο Anatoli Georgiev, πιάνει στα χέρια του τον καμβά για να κεντήσει πάνω του, ασυνείδητα σχεδόν, λεπτομέρειες και στοιχεία, χαρίζοντας στα πορτρέτα του Βαγγέλη Κύρη ένα ζωντανό, τρίτο επίπεδο, ξεκλειδώνοντας έτσι καινούριες, πολύ επίπεδες αναγνώσεις του ίδιου έργου μέσα από την υφή.

Αυτά τα έργα είναι στην πραγματικότητα μια ιστορία αγάπης όπου οι σύγχρονες εφαρμογές της φωτογραφίας αγκαλιάζουν τις παραδοσιακές τεχνικές του βαψίματος των κλωστών με τσάι και τη διάβρωση/παλαίωση των υλικών, στην υπηρεσία ενός οράματος που οι δύο συνεργάτες μοιράζονται και με την τρίτη δύναμη της ομάδας, την Έρικα Βασιλείου, μια διορατική και οξυδερκή λάτρη της τέχνης που λειτούργησε καταλυτικά στην ανάδειξη αυτής της μαγικής σύμπραξης.

Τίτλος έκθεσης: The Greek Soul
Καλλιτέχνες: Βαγγέλης Κύρης & Ανατόλι Γεωργίεφ
Ημερομηνία: 21 – 29 Αυγούστου 2021
Ώρες λειτουργίας: 11-2 μμ & 7-1 πμ
Τόπος: Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση» Ματογιάννι, Μύκονος
Οργάνωση και λειτουργία της έκθεσης: Kourd Gallery, Αθήνα και ΚΔΕΠΠΑΜ, ΜυκόνουPhoto credits: Βαγγέλης Κύρης & Ανατόλι Γεωργίεφ

Δείτε περισσότερες προγραμματισμένες εκδηλώσεις εδώ

Ώρα

21 (Σαββατο) 00:00 - 29 (Κυριακη) 00:00

Τοποθεσία

Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου

X