Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα, θεατρικη παράσταση

05Νοε(Νοε 5)20:3006(Νοε 6)20:30Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα, θεατρικη παράσταση

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

“Ονομάζομαι Κρίστοφερ Τζον Φράνσις Μπούν και αυτή είναι η ιστορία μου. Αυτή η ιστορία δεν έχει καλούς και κακούς, έχει αλήθειες και ψέματα. Εμένα δεν μου αρέσουν τα ψέματα ακόμα κι αν η αλήθεια με βάλει σε μπελάδες.
Επίσης δεν τα πάω καλά με τους ανθρώπους γιατί μου είναι δύσκολο να τους καταλάβω, νομίζω όμως πως είναι το ίδιο δύσκολο και γι αυτούς να καταλάβουν εμένα.

Γι αυτό σας ευχαριστώ που ήρθατε να ακούσετε την ιστορία μου, ίσως έτσι καταφέρουμε να έρθουμε λίγο πιο κοντά.”

Η Θεατρική Ομάδα Μυκόνου μας παρουσιάζει για 2η χρονιά το έργο του Simon Stephens που μιλάει για την διαφορετικότητα, “Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα”, βασισμένο στο πολυβραβευμένο μυθιστόρημα του Mark Haddo.

Σημείωμα του σκηνοθέτη πάνω στο έργο:
Ένα ιδιαίτερο έργο που έτυχε μεγάλης επιτυχίας. Αγαπήθηκε από εκατομμύρια αναγνώστες, ενέπνευσε νέους κάθε ηλικίας και επηρέασε χιλιάδες θεατές σε πολλές θεατρικές σκηνές του κόσμου.
Όλα ξεκινούν μ’ ένα μυστηριώδη θάνατο ενός αθώου πλάσματος, ο οποίος συγκλονίζει την εφηβική ψυχή του Κρίστοφερ. Έτσι ξεκινά με δικές του μεθόδους την εξιχνίαση του εγκλήματος. Ο λαβύρινθος της ζωής των ενηλίκων θα οδηγήσει σε αποκαλύψεις γύρω από τις σχέσεις των γονιών του και σε εξισώσεις με τον κοινωνικό περίγυρο. Με σύμμαχο μιαν εκπαιδευτική συνείδηση καθοδηγείται στην κάθαρση καθώς κατανοεί τον δικό του ρόλο στο θαύμα του σύμπαντος.
Πρόκειται για μια βαθιά τρυφερή ιστορία ενός εφήβου με ιδιαίτερες ικανότητες. Ο αυτισμός έχει και την δύναμη να εκφραστεί μέσα από μια μαθηματική διάνοια.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία-Μετάφραση-Σκηνογραφία: Δομένικος Δημήτρης Κουκάς
Φωτισμοί: Πάνος Γκιώκας
Μουσική επιμέλεια: Αρτέμης Ευθυμίου
Ενδυματολόγος: Ειρήνη Γρυπάρη
Υποβολείο: Δήμητρα Κουσαθανά
Βιντεοσκόπηση-Ηλεκτρονικό αρχείο: Θανάσης Κουσαθανάς
Γραφιστικός σχεδιασμός αφίσας-προγράμματος: Ειρήνα Bούλγαρη
Εικονογράφος αφίσας: Πηνελόπη Γατσά

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΟΙ:
Μάριος Ξυδάκης Κρίστοφερ Μπουν, Βάσια Γκότση Κα Σίαρς/Κα Γκασκόιν/Φωνή στο τρένο/Ταξιδιώτισσα, Σταυρούλα Βενιζέλου Σιβόν, Γιώργος Καρανικόλας Αστυφύλακας/ περίπολος σταθμού, Φώτης Καρναχωρίτης Υπαξιωματικός υπηρεσίας/Αστυνομικός Α’ Σταθμού/Επιβάτης
Αρτέμης Ευθυμίου Έντ Μπουν (ο πατέρας)/Άστεγος σταθμού,
Μαρία Μαλλιάκου Τζούντι (η μητέρα), Ελένη Σφαχτού Κα Τόμπσον/Επιβάτης/Πανκ κορίτσι/Φωνή στο σταθμό/Κοινωνική λειτουργός, Μιχαέλα Ασημομύτη Γειτόνισσα/νεαρή στο σταθμό/ΑΤΜ/Φωνή συνείδησης,
Δομένικος Δημήτρης Κουκάς Αιδεσιμότατος Πίτερς/Υπάλληλος σταθμού/ Ρότζερ, Δήμητρα Κουσαθανά Καφετζού/Καταστηματάρχισσα, Ειρήνη Γρυπάρη Μυστηριώδης κυρία, Βλάσσης Κουσαθανάς Ο μικρός Κρίστοφερ, Ντιέγκο Ο σκύλος του Κρίστοφερ
Μια ελεγεία κόντρα στο κόσμο του ψεύδους και της υποκρισίας, που μάχεται για την ισότητα και τ ανθρώπινα δικαιώματα με τόλμη κι αυτοπεποίθηση.

Γενική είσοδος 10 ευρώ.

Ώρα

5 (Σάββατο) 20:30 - 6 (Κυριακή) 20:30

Τοποθεσία

Αίθουσα ΚΔΕΠΠΑΜ Ματογιάννι