Σεπτεμβριος, 2021

23ΣΕΠ(ΣΕΠ 23)21:0024(ΣΕΠ 24)23:50Mykonos is...2021, στο θέατρο Λάκας21:00 - 23:50 (24) Θέατρο Λάκκας

Πληροφορίες

Ξεχωριστή θέση στις εκδηλώσεις του Mykonos Art Festival κατέχει φέτος η συμμετοχή αξιόλογων καλλιτεχνών της Μυκόνου που δραστηριοποιούνται στον χώρο της μουσικής. Με σχήματα παραδοσιακής, λαϊκής, έντεχνης και ροκ μουσικής και σταθερή παρουσία στα μουσικά δρώμενα του νησιού και όχι μόνο, το κοινό θα έχει την ευκαιρία και από το βήμα του φεστιβάλ να τους παρακολουθήσει σε πρωτότυπες προσεγγίσεις γνωστών κομματιών, καθώς και δικές τους συνθέσεις.

23.09
The Daniel Kousathanas and Marianna Sangita Unplugged Experience
Η Μαριάννα-Sangita Αγγελετάκη-Ρόε (κρουστά, φωνή) και ο ∆ανιήλ Κουσαθανάς (κιθάρα, φωνή) είναι ξαδέλφια που µεγάλωσαν σε µια µουσική οικογένεια, στη Μύκονο και στο εξωτερικό. Ξεκίνησαν να παίζουν κοµµάτια που τους άρεσαν και να εξελίσσεται έτσι ο καθένας σε διαφορετικά ακούσµατα, όµως ποτέ δεν έχασαν την κοινή τους µουσική ιστορία. Μπορεί να ζουν σε διαφορετικά µέρη, αλλά κάθε φορά που συναντιούνται είναι σαν να µην πέρασε µια µέρα.

Νησιώτικη Συνάντηση
Το τριµελές µουσικό σχήµα «Νησιώτικη Συνάντηση» απαρτίζεται από τη Μανταλένα Κουτσούκου στα φωνητικά, τον Μάριο Καβαθά στο βιολί και τον Νίκο Φαµέλη στο λαούτο. Έπειτα από αρκετό καιρό αποχής από τα πολιτιστικά δρώµενα της Μυκόνου, το συγκρότηµα επανέρχεται στο προσκήνιο  µε αφορµή το Mykonos Art Festival. Το ρεπερτόριο που παρουσιάζει είναι, κατά κύριο λόγο, νησιωτικό, µε κάποιες εντεχνολαϊκές προσθήκες, και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.

Νησιώτικο Ξεφάντωμα
Ο Λευτέρης Συκινιώτης (Καντενάσος) ασχολείται µε τη νησιώτικη  παραδοσιακή µουσική 15 χρόνια, από τα οποία τα τελευταία δέκα επαγγελµατικά. Μαζί µε την οµάδα του συµµετέχει ενεργά σε όλες τις δραστηριότητες που αφορούν τη µουσική στη Μύκονο µέσα από συλλόγους, αλλά και πολλές κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως γάµοι και πανηγύρια.
Το µουσικό του σχήµα αποτελείται από τους Λευτέρη Καντενάσο (βιολί), Μάκη Συκινιώτη (λαούτο).

Νεκτάριος Κιούσης και η μπάντα του
Ο Νεκτάριος Κιούσης είναι γέννηµα θρέµµα Μυκονιάτης. Γεννήθηκε σε ένα περιβάλλον γεµάτο µουσικά ερεθίσµατα. Ξεκίνησε τα πρώτα του µουσικά βήµατα στο τραγούδι και στην κιθάρα στη µουσική σχολή του ∆ηµήτρη Φίννις. Η αγάπη του για τη µουσική και το τραγούδι υπάρχει από τη στιγµή που θυµάται τον εαυτό του. Συµµετείχε µε διάφορα γκρουπ σε συναυλίες και διάφορες εκδηλώσεις, ενώ ακόµη και σήµερα σπουδάζει ορθοφωνία στη Μουσική Σχολή Φίλιππος Νάκας. Μαζί του ο ∆ηµήτρης Αργύρης στην ντραµς και η Σοφία Καλπουρτζή στα πλήκτρα.

24.09
VBros
Οι Vbros είναι µια µπάντα που αποτελείται από δύο µόνο άτοµα, τον Νίκο και τον Πέτρο Βερώνη. ∆ύο αδέλφια που βρήκαν διέξοδο έκφρασης στη µουσική, στον ροκ ήχο και στον ελληνικό στίχο. Ο Νίκος και ο Πέτρος έχουν µεγαλώσει στην Αθήνα και πλέον ζουν µόνιµα στον τόπο καταγωγής τους, τη Μύκονο, πραγµατοποιώντας συναυλίες στο νησί, αλλά και σε αλλά µέρη της Ελλάδας. Στις εµφανίσεις τους παίζουν διασκευές και εκτελέσεις τραγουδιών της ελληνικής ροκ σκηνής αλλά και δικά τους κοµµάτια.

ΜέθΩδος των Τριών
Το τριµελές µουσικό σχήµα «ΜέθΩδος των Τριών» απαρτίζεται από τη Σοφία Καλπουρτζή στο πιάνο, τη Σοφία Βουλγαρίδου στο ακορντεόν και τη Χριστίνα Σαµαρά στη φωνή. Πραγµατοποιεί παραστάσεις τα τελευταία πέντε χρόνια σε µουσικές σκηνές της Βόρειας Ελλάδας και της Αθήνας.
Η Σοφία Βουλγαρίδου ξεκίνησε από µικρή ηλικία σπουδές στο αρµόνιο, στο πιάνο και στο ακορντεόν. Παράλληλα ασχολήθηκε µε τη θεωρία της µουσικής, και επίσης παρακολούθησε µαθήµατα βυζαντινής µουσικής. Αποφοίτησε από το Τµήµα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου. Εργάζεται στην Πρωτοβάθµια και στη ∆ευτεροβάθµια Εκπαίδευση σε µουσικά σχολεία και ωδεία. Συµµετέχει σε διάφορα µουσικά σχήµατα και εµφανίζεται σε µουσικές σκηνές, θέατρα, εκδηλώσεις και φεστιβάλ κυρίως της Θεσσαλονίκης αλλά και των περιχώρων.
Η Χριστίνα Σαµαρά έχει συνεργαστεί µε καταξιωµένους συνθέτες, όπως ο Γιώργος Καζαντζής και ο Στάµος Σέµσης, και τραγουδάει στις παραστάσεις του πιανίστα ∆αυίδ Ναχµία, µε πιο πρόσφατη µία παράστασή της που οργάνωσε η Λυρική Σκηνή.
Η Σοφία Καλπουρτζή έχει κάνει σπουδές στο κλασικό πιάνο, στο ακορντεόν και στα ανώτερα θεωρητικά. Έχει συνεργαστεί µε καταξιωµένους συνθέτες και τραγουδιστές, όπως ο Γιώργος Νταλάρας, ο Στάµος Σέµσης, η Φωτεινή ∆άρρα, ενώ συµµετείχε σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισµούς πιάνου, όπου απέσπασε βραβεία παίζοντας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Συµµετέχει σε µουσικά και θεατρικά σχήµατα από το 2017. Κοµµάτι από τη δουλειά της έχει επίσης προβληθεί στο ∆ιεθνές Φεστιβάλ Κινηµατογράφου Θεσσαλονίκης 2021.
Το ρεπερτόριο που παρουσιάζει το σχήµα είναι ρετρό (µε τραγούδια των Σουγιούλ, Αττίκ, Γιαννίδη κ.ά.), ευχάριστα δοµηµένο και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.

Famillia Musicatta
H «Famillia Musicatta» είναι ένα σχήµα που ξεκίνησε το 2018, µε πυρήνα τους ∆ανιήλ Κουσαθανά και Μάριο Ξυδάκη και µε σκοπό να διευρύνει τη «µουσική οικογένεια» της Μυκόνου και να αναδείξει τη µουσική του τόπου. Συνδυάζει την ελληνική λαϊκή µουσική µε την έντεχνη και τη ροκ µουσική, ενώ οι µουσικοί του κάνουν και διασκευές επηρεασµένες από το δικό τους µουσικό ύφος. Έχουν συνεργαστεί µε πολλούς ντόπιους και µη µουσικούς. Η παρούσα σύνθεση του σχήµατος είναι: ∆ανιήλ Κουσαθανάς (κιθάρα, φωνή), Όλγα Τσιγκρά (φωνή), Σοφία Καλπουρτζή (πιάνο, ακορντεόν), Στέφανος Λαδόπουλος (ηλεκτρική κιθάρα), Κωνσταντίνος Φραγκής (µπάσο), Μάριος Ξυδάκης (τύµπανα).

Ευριπίδης Μασάκης – Κώστας Νικολόπουλος
Μαζί τους, ο Άγγελος Παπακώστας
Στη Μύκονο, όλοι οι µουσικοί είναι µια παρέα. Οι περισσότεροι είναι ερασιτέχνες και πολλοί, αυτοδίδακτοι. Ένα από τα λίγα µουσικά σχήµατα που πορεύονται για χρόνια µε την ίδια σύνθεση είναι και η «παρέα» των Μασάκη (τραγούδι και µπουζούκι) και Νικολόπουλου (τραγούδι και κιθάρα). Λειτουργεί ως βάση η οποία πολλές φορές και µε τη βοήθεια άλλων φίλων µουσικών (αυτή τη φορά του υπέροχου, ταλαντούχου κρουστού Άγγελου Παπακώστα) κάνει αυτό που αγαπά. «Ταξιδεύει» µε καλή, ποιοτική µουσική. Και σε αυτό το «ταξίδι» είναι όλοι ευπρόσδεκτοι.

Τηλεφωνικές κρατήσεις / Πληροφορίες:
Δευτέρα- Παρασκευή 10.00- 20.00
Τηλ. 22890 28636, εσωτ. 302

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας
της δημόσιας υγείας σύμφωνα
με τις κυβερνητικές οδηγίες και τον ΕΟΔΥ.

Επισκεφθείτε την σελίδα του φεστιβάλ πατώντας εδώ

Δείτε περισσότερες προγραμματισμένες εκδηλώσεις εδώ

Ώρα

23 (Πεμπτη) 21:00 - 24 (Παρασκευη) 23:50

Τοποθεσία

Θέατρο Λάκκας

X