Μάιος, 2022

02Μάιος20:30Μύκονος Ποιητική Άνοιξη: Ιάκωβος Καμπανέλλης 1922-2022

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννησή του Ιάκωβου Καμπανέλη το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ανακηρύσσει το 2022 ως «Έτος Ιάκωβου Καμπανέλλη». Η ΚΔΕΠΠΑΜ θέλοντας να συμμετάσχει στον εορτασμό οργανώνει εκδήλωση-αφιέρωμα στον τιμώμενο συγγραφέα την Δευτέρα 2 Μαΐου στις 20.30 στο πλαίσιο του θεσμού Μύκονος Ποιητική Άνοιξη.

Ομιλητές : Κατερίνα Καμπανέλλη, Θέμης Ροδαμίτης

Αφήγηση: Τριαντάφυλλη Μπουτεράκου

Τραγούδι : Μόρφω Τσαϊρέλη

Πιάνο : o συνθέτης Ανδρέας Αναγνωστόπουλος

Ακορντεόν, φυσαρμόνικες: Νίκος Απέργης

Βίντεο: Νώντας Σάρλης

Η στάση και η πορεία της ζωής του Ιάκωβου Καμπανέλλη τον καθιστούν μια ιδιαίτερη ποιητική προσωπικότητα στην πολιτιστική διαδρομή του τόπου μας. Στην εκδήλωση θα γίνει ιδιαίτερη αναφορά με σπάνιο υλικό στην πορεία του τιμώμενου συγγραφέα, στιχουργού, σκηνοθέτη, θεατρικού συγγραφέα στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Στην βραδιά θα ακουστούν τραγούδια που μελοποιήθηκαν από τους Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζιδάκι και Σταύρο Ξαρχάκο  και τραγουδήθηκαν σημαδεύοντας ανεξίτηλα μια ολόκληρη εποχή για τη χώρα μας.

Για τον Ιάκωβο Καμπανέλλη μιλούν μέσα από βίντεο-προβολή άνθρωποι του Θεάτρου και του Κινηματογράφου (Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Ξένια Καλογεροπούλου, Γιώργος Μιχαηλίδης κ.α.)

Αίθουσα ΚΔΕΠΠΑΜ Ματογιάννι

Είσοδος Ελεύθερη

Για περισσότερες εκδηλώσεις στη Μύκονο, πατήστε εδώ

Περισσότερα

Ώρα

(Δευτέρα) 20:30

Τοποθεσία

Αίθουσα ΚΔΕΠΠΑΜ Ματογιάννι

X