Ιουλιος, 2021

20ΙΟΥΛ(ΙΟΥΛ 20)00:0015ΣΕΠ(ΣΕΠ 15)00:00Eκθεση φωτογραφίας του Πέτρου Βερώνη(Ιουλιος 20) 00:00 - (Σεπτεμβριος 15) 00:00 Central cafe

Πληροφορίες

Το έργο του Πέτρου Βερώνη απαρτίζεται από εικόνες του νησιού της Μυκόνου από μια οπτική η οποία πλάστηκε μέσα από το προσωπικό του βίωμα στο νησί.
Κατά τη μετοίκηση το 2014-2015 γεννήθηκαν οι εικόνες από την -δικής του κατασκευής- φωτογραφική μηχανή pinhole οι οποίες στην προσπάθεια εναρμόνισης του καλλιτέχνη με τη νέα πραγματικότητα, απεικονίζουν τη Μύκονο με έναν νοσταλγικό και ρομαντικό τρόπο αξιοποιώντας τα χαρακτηριστικά του φωτογραφικού μέσου τα οποία έχουν έναν ζωγραφικό χαρακτήρα ενισχύοντας τη διάθεση των προσδοκιών του καλλιτέχνη.

Η πρόσφατη περίοδος της καραντίνας το 2020-2021 δημιούργησε εικόνες από μοναχικές περιπλανήσεις σε σημεία του νησιού γνωστά και άγνωστα κλέβοντας φέτες χρόνου από μια πραγματικότητα δομημένη από την ψυχολογία της κοινωνίας αυτή την περίοδο, από τη χειμωνιάτικη Μύκονο αλλά και από την προσωπική ματιά του Πέτρου Βερώνη μετά από αυτά τα χρόνια διαβίωσης στο νησί.

Οι φωτογραφίες είναι καθαρές, πιστές στην απεικόνιση των χρωμάτων και των σχημάτων διατηρώντας μια ρεαλιστική στάση απέναντι στην πραγματικότητα. Ο άνθρωπος πάντοτε αφήνει το ίχνος του είτε με χρώματα, είτε με σκιές είτε με σημάδια στον τοίχο.

Λίγα λόγια για τον Πέτρο Βερώνη.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα με καταγωγή από τη Μύκονο, σπούδασε στο τμήμα Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών και στο τμήμα Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών της σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, έχοντας παράλληλα λάβει εκπαίδευση στη ζωγραφική και στη μουσική δραστηριοποιείται στην ανθρωποκεντρική, αρχιτεκτονική και εναέρια φωτογραφία καθώς είναι και ντράμερ του συγκροτήματος Vbros το οποίο είναι γνωστό για τις rock εμφανίσεις του στο νησί.
Επίσης ασχολείται με κατασκευές και δημιουργίες όπως κοσμήματα από ξύλο, διακοσμητικά και άλλα που θα βρείτε σε διάφορα σημεία της Μυκόνου, στο κατάστημα Οικία, στο κατάστημα Marilou’s καθώς και στις σελίδες του στο Instagram : veronis_p_photography & petros_v.

Ώρα

Ιουλιος 20 (Τριτη) 00:00 - Σεπτεμβριος 15 (Τεταρτη) 00:00

Τοποθεσία

Central cafe

X