Μάιος, 2022

01Μάιος19:30Από την Πόλη στη Σμύρνη, στην I.Μ. Παλαιοκάστρου

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, ο Δήμος Μυκόνου-Τμήμα Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς σας προσκαλεί στην εκδήλωση «Από την Πόλη στη Σμύρνη», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Μαΐου στις 19:30, στον υπέροχο χώρο της Ι. Μονής Παλαιοκάστρου στην Άνω Μερά, με ελεύθερη είσοδο.

Ένα μουσικό αφιέρωμα με τραγούδια από την πολύπαθη Σμύρνη και μακρόσυρτοι μανέδες, όπως ζυμώθηκαν στα μέρη του Παρισιού της Ανατολής, τη Σμύρνη, θα παρουσιάσουν οι Μαρίνα Μανωλάκου και Γρηγόρης Νταραβάνογλου.

Μια παράσταση με θέμα τη ζωή στη Σμύρνη και τη Μικρασία. Τραγούδια παραδοσιακά, μουσικές από τα περίφημα καφέ αμάν που σύχναζε η αστική τάξη της πριγκίπισσας της Ανατολής.

Μικρασιάτικη τυπική ορχήστρα αποτελούμενη από βιολί, κανονάκι, ούτι, αυλούς, λαούτο συνοδεύουν τη Μικρασιάτισσα Μαρίνα Μανωλάκου, ενώ ο Γρηγόρης Νταραβάνογλου θα αποδώσει με μοναδική μαεστρία σμυρναίικους μανέδες.

Λόγω της ημέρας (1η Μαΐου) θα παιχθούν και τραγούδια της Πρωτομαγιάς με ήχους ανθισμένους στο μουσικό μπαξέ της Μικρασίας.

Περισσότερα

Ώρα

(Κυριακή) 19:30

Τοποθεσία

Ιερά Μονή Παλαιοκάστρου, Άνω Μερά

X