8 γυναίκες κατηγορούνται - Θεατρική παράσταση

04Δεκ19:008 γυναίκες κατηγορούνται - Θεατρική παράσταση

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Η Θεατρική Ομάδα του Γενικού Λυκείου Μυκόνου μας προσκαλεί την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στις 19:00
στην θεατρική παράσταση “8 γυναίκες κατηγορούνται” που θα γίνει στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Είσοδος ελέυθερη
Προαιρετική συνεισφορά για την εκδρομή της Β΄Λυκείου

Γραμμένο από τον Γάλλο θεατρικό συγγραφέα, ηθοποιό και σκηνοθέτη Ρομπέρ Τομά, το έργο  ανήκει στο ειδικό είδος του αστυνομικού θρίλερ με κωμικά στοιχεία. Από τη βράβευσή του το 1961 στο Παρίσι, ανεβαίνει  διαχρονικά σε πολλές θεατρικές σκηνές  ανά τον κόσμο, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία καθώς αποτελεί ένα εξαιρετικό δείγμα θεατρικής δραματουργίας. 

Χριστούγεννα σε μια αριστοκρατική έπαυλη στη γαλλική επαρχία. Οκτώ γυναίκες, ένας άνδρας, μία δολοφονία. Η σύζυγος, οι κόρες, η αδελφή, η κουνιάδα, η πεθερά, η καμαριέρα και η οικονόμος του πλέκονται σε ένα απίστευτο γαϊτανάκι αλληλοκατηγοριών προκειμένου να ανακαλυφθεί ο ένοχος. Όμως, πολλές φορές υπάρχουν εγκλήματα που βαραίνουν  τις  συνειδήσεις των ανθρώπων όσο ένας φόνος. Εσείς, μπορείτε να λύσετε το μυστήριο;

Η θεατρική Ομάδα του Γενικού Λυκείου Μυκόνου  για το έτος 2021 – 2022 αποτελείται από μια παρέα νέων γυναικών που επέλεξαν και δούλεψαν σκληρά για την πραγματοποίηση αυτής της παράστασης. Οι ίδιες μοναδικές, η καθεμιά με τη δική της προσωπικότητα, έδωσαν στο έργο κάτι από τον εαυτό τους.  Γνώρισαν τους χαρακτήρες, συγκρούστηκαν μαζί τους, συμφιλιώθηκαν και το αποτέλεσμα είναι αυτό που θα δείτε σήμερα. 

Το βασικό σημείο αναφοράς του έργου μας είναι η γυναίκα. Εκείνη με την ομορφιά, το δυναμισμό, τις επιθυμίες, τα απωθημένα, τα στερεότυπα που τη βαραίνουν, με το πάθος, τα λάθη της, με  όλα αυτά μαζί. Εκείνη ως  πρωταγωνίστρια της ζωής της, της ζωής μας. Εκείνη που κάθε μέρα παραμένει ΓΥΝΑΙΚΑ. 

                                                 

Ώρα

(Κυριακή) 19:00

Τοποθεσία

Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο