“Το καπάκι να κρατάς”, μία δράση για τη Μύκονο

by Mykonos Locals

Η δράση «Μην ξεχνάς το καπάκι να κρατάς…» αφορά την συλλογή πλαστικών καπακιών.

Έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα, αφού με το ποσό από τα καπάκια που ανακυκλώνονται, προσφέρονται αναπηρικά αμαξίδια σε άτομα που τα έχουν ανάγκη.

Με τον τρόπο αυτό οι πολίτες κατανοούν ότι με μια περιβαλλοντική δράση μπορούν να προσφέρουν με ουσιαστικό τρόπο στο κοινωνικό σύνολο και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων με αναπηρία. Κατ’ αυτόν τον τρόπο η δράση γίνεται τρόπος ζωής και συνειδητή ενέργεια για ένα καλύτερο περιβάλλον και ένα καλύτερο αύριο.

Από τον Ιούνιο του 2019, με πρωτοβουλία του συμπολίτη μας Γεωργίου Καφεντζή αυτή η σημαντική δράση ξεκίνησε και στη Μύκονο.

Για την συμπλήρωση του τόνου απαιτούνται περίπου 800.000 πλαστικά καπάκια.
Κάθε τόνος ανακύκλωσης αντιστοιχεί στο συμβολικό ποσό των 180,00 ευρώ όπου είναι και η τιμή ενός πολύ καλού και γέρου αναπηρικού αμαξιδίου.
Κάθε φορά που συμπληρώνεται ένας τόνος με καπάκια, το τμήμα ανακύκλωσης προμηθεύει το αμαξίδιο το οποίο δίνεται δωρεάν σε κάποιον συμπολίτη μας που έχει ανάγκη.

Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε αυτή η σημαντική πρωτοβουλία, υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση. Πρώτα από επιχειρήσεις και έπειτα από τα σχολεία και τους κατοίκους του νησιού. Όλο αυτό που έχει γίνει πλέον καθημερινότητα, έχει γίνει με αρωγό τον Δήμο Μυκόνου και την καλή συνεργασία που υπάρχει με το τμήμα ανακύκλωσης της Οικοδομικής Μυκόνου.

Από όλους τους τους μικρούς η προσωπικούς κάδους τα καπάκια καταλήγουν όλα στους κεντρικούς κάδους. Μόλις γεμίσουν, ο Γ. Καφεντζής επικοινωνεί με το τμήμα ανακύκλωσης της Οικοδομικής Μυκόνου όπου θα αδειάσουν τους κάδους και θα τα ζυγίσουν σε ειδική ζυγαριά στον χώρο τους. Έπειτα φυλάσσονται σε αντίστοιχους κάδους μέχρι και την μεταφορά τους σε εργοστάσιο ανακύκλωσης.

Μέχρι στιγμής έχουν δωθεί συνολικά εννέα αμαξίδια. Τα τέσσερα από αυτά προέρχονται από την ανακύκλωση των καπακιών και πέντε ακόμα έχουν δωρηθεί από τοπικές επιχειρήσεις που ήθελαν να βοηθήσουν την σημαντική αυτή δράση.

Αν θέλετε να βοηθήσετε αυτή την σημαντική πρωτοβουλία, οι κάδοι για την συλλογή των καπακιών βρίσκονται στα παρακάτω σημεία:

  • Στην περιοχή Δραφάκι και τον προαύλιο χώρο του γηπέδου Άνω Μεράς.
  • Στο Γυμνάσιο και Λύκειο Μυκόνου για προσωπική χρήση των σχολείων.
  • Στο γήπεδο του Κόρφου για χρήση από τους αθλητές τις ακαδημίες και τους επισκέπτες του γηπέδου.
  • Πολλές επιχειρήσεις, ξενοδοχεία, καφετέριες, εστιατόρια & σούπερ μάρκετ έχουν τους δικούς τους μικρούς κάδους προς εξυπηρέτηση των πελατών τους.
  • Πυροσβεστική και Λιμεναρχείο, Δημοτική Βιβλιοθήκη έχουν δικούς τους κάδους για προσωπική χρήση.

Μπορείτε μέσω του Facebook να επικοινωνήσετε απευθείας με τον Γιώργο Καφεντζή και την σελίδα Το καπάκι να κρατάς – Μύκονος, για να βοηθήσετε και εσείς.

Άρθρα από την ίδια κατηγορία μπορείτε να δείτε εδώ

Άρθρα στην ίδια κατηγορία