Εικαστικά τμήματα της ΚΔΕΠΠΑΜ 2020-2021

by Mykonos Locals

Με μεγάλη προσοχή, περιορισμένο αριθμό συμμετοχόντων και τηρώντας όλους τους κανόνες υγειονομικής ασφάλειας που επιβάλλει ο ΕΟΔΥ για την προστασία από τον COVID-19, θα ξεκινήσουν και φέτος την λειτουργία τους 1η Νοεμβρίου τα εικαστικά και καλλιτεχνικά εργαστήρια της ΚΔΕΠΠΑΜ.
Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την λειτουργία, μετά από πολλά χρόνια παύσης του τμήματος υφαντικής με επιτραπέζιους αργαλειούς στην Άνω Μέρα.
Ακόμα την λειτουργία ξανά του τμήματος γλυπτικής και την δημιουργία νέου τμήματος κατασκευής κούκλας με την τεχνική papie mache.

Ζωγραφική
Το τμήμα περιλαμβάνει ελεύθερο προοπτικό σχέδιο, ζωγραφική και Ιστορία της τέχνης. Το μάθημα απευθύνεται σε μαθητές άνω των 13 ετών.
Επιμορφωτής: Μάκης Μωράκης.

Αγιογραφία
Η Βυζαντινή τέχνη κατασκευής εικόνας με τις παλιές τεχνικές στοκαρίσματος, χρυσώματος και ζωγραφικής με αυγοτέμπερα θα διδαχθεί σε μαθητές άνω των 15 ετών.
Επιμορφωτής: Μερκούρης Δημόπουλος

Ψηφιδωτό
Το τμήμα περιλαμβάνει την κατασκευή ψηφιδωτών συνθέσεων, μαθήματα τεχνολογίας των υλικών, αναδρομή στην ιστορική διαδρομή και στις τεχνικές κατασκευής ψηφιδωτών δημιουργιών, ξενάγηση στα ψηφιδωτά της Δήλου.
Επιμορφωτής: Ειρήνη Συριανού.

Γλυπτική
Μαθήματα γλυπτικής για ενήλικες. Κάθε συμμετέχοντας θα φτιάξει ένα γλυπτό ξεκινώντας από το προσχέδιο και στην συνέχεια δουλεύοντας σε πηλό το μοντέλο καταλήγοντας στο σκάλισμα του Ytong (Άλφα μπόκ).
Επιμορφωτής: Τζωρτζίνα Αρμακόλα.

Υφαντική
Η αρχαία τέχνη της υφαντικής θα διδάσκεται σε επιτραπέζιο αργαλειό σε μικρά τμήματα των τριών ατόμων. Τα μαθήματα θα γίνονται στην Άνω Μερά.
Υπεύθυνες λειτουργίας: Δήμητρα Νάζου, Μαίρη Σταυρακοπούλου.

Θεατρική Ομάδα
H ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΥΚΟΝΟΥ οργανώνει θεατρικό εργαστήρι, συνεργασίες εκδηλώσεις και παραστάσεις για όλες τις ηλικίες, προετοιμάζοντας το κοινό της Μυκόνου να γνωρίζει και να στηρίζει τον Πολιτισμό. Γίνε μέλος της.
Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Δομίνικος-Δημήτρης Κουκάς.

Εργαστήριο τέχνης για παιδιά
Σκοπός του τμήματος η γνωριμία των παιδιών με την τέχνη μέσα από την ζωγραφική, την γλυπτική , το κολάζ, τις κατασκευές, την ιστορία της τέχνης κλπ. Συμμετέχουν παιδιά άνω των 7 ετών.
Επιμορφωτής: Ιωάννα Χειμωνά

Δημιουργικό θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά
Θεατρικά κ εικαστικά παιχνίδια και αφήγηση παραμυθιών για παιδιά 5-9 ετων. Θεατρική ομάδα έκφρασης κ δημιουργίας για παιδιά 10-15 ετών.
Επιμορφωτής: Μυρτώ Μολανδώνη

Κατασκευή κούκλας papier mache και μικροαντικειμένων
Τμήμα κατασκευής κούκλας από χαρτί και άλλων διακοσμητικών αντικειμένων.
Επιμορφωτής: Κασσιανή Χατζηαγγέλου.

Πληροφορίες και εγγραφές στο τηλέφωνο της ΚΔΕΠΠΑΜ 2289027190 (κα Νέλλη Παρασκευοπούλου).

Άρθρα από την ίδια κατηγορία μπορείτε να δείτε εδώ

Άρθρα στην ίδια κατηγορία